Επικοινωνήστε μαζί μας στο 24130 15016

Ανακοινώσεις

Αγροτικό κάλεσμα για την απεργία αύριο, 14 Δεκέμβρη

Σε «μαζική και μαχητική συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου», καλεί η «Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων», με ανακοίνωσή της.

«Με την συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατά τόπους με αγροτικά μηχανήματα αλλά και με κινητοποιήσεις με τρακτέρ», αναφέρει η επιτροπή.

«Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση του εισοδήματος και νέα επίθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζούμε, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίους στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, την φτώχεια και την εξαθλίωση», όπως τονίζεται στο κάλεσμα.

Επίσης η επιτροπή κάνει γνωστό ότι: «Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Λάρισα στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ στις 12 το μεσημέρι θα αποφασιστεί το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεων μας».

Κάντε κλικ εδώ για δείτε ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

ΠΗΓΗert.gr

Νέο έντυπο Ε3 για αγρότες

Το σύνολο των δαπανών τους για εισροές, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αλλά και τις επιδοτήσεις-ενισχύσεις που εισέπραξαν αναλυτικά και ανά κατηγορία θα πρέπει να δηλώνουν οι αγρότες στο νέο έντυπο Ε3 που καλούνται να συμπληρώσουν μαζί με το E1.

Το έντυπο που θα ισχύσει για τις δηλώσεις της επόμενης χρονιάς δόθηκε πριν από λίγες μέρες προς διαβούλευση στη δημοσιότητα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο ανασχεδιασμός του κρίθηκε απαραίτητος προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα Λογιστικά Πρότυπα αλλά και προκειμένου, όπως αναφέρεται, να γίνεται «πληρέστερη καταγραφή και αποτύπωση οικονομικών δεδομένων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαβούλευση δεν θα γίνει μέσω της γνωστής διαδικασίας του opengov, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν τις προτάσεις- παρατηρήσεις τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση e3_proposal@aade.gr.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2017.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

Λύσεις και για τα αγροτόσπιτα με το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης και της αγροτικής κατοικίας, προσφέρει το νέο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον». Οι πληροφορίες θέλουν τις επόμενες ημέρες να τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Προϋπόθεση ότι το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα δεν θα υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda που κυκλοφόρησε στα περίπτερα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των δαπανών αναβάθμισης θα φτάνει τις 25.000 ευρώ και το ποσοστό επιδότησης θα μπορεί να αγγίξει το 70%, με την συνολική δη?όσια δαπάνη του προγράματος να ανέρχεται σε 292,18 εκατομύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα τώρα, ο οδηγός εφαρμογής του προγράματος που αποτελούσε προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ολοκληρώθηκε και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την προκήρυξη του νέου "Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον». Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις εντός των επόμενων ημερών, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία, τα οποία έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 40.000 ή τις 50.000 ευρώ, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

Σύγχρονος εξοπλισμός μέσω Leader για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Οχήματα μεταφοράς για τις ανάγκες πολυλειτουργικών εκμεταλλεύσεων, εξοπλισμός για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρέσες ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου για οικοτέχνες επιδοτεί μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Leader, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις με τις λεπτομέρειες του περιεχομένου της προκήρυξης που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα αρχές του 2018.

ΠΗΓΗminagric.gr

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

Προηγούμενα Άρθρα